Małżonkowie Marek i Anna Sienkiewicz prowadzą rodzinne gospodarstwo w niewielkiej miejscowości Czarna Wieś Kościelna położonej w samym sercu Puszczy Knyszyńskiej. Od lat specjalizują się w kiszeniu kapusty i ogórków. Tradycyjna uprawa warzyw wykorzystywanych do przetwórstwa gwarantuje jakość produktu co potwierdza również wdrożony w gospodarstwie system HACCP. Przetwórstwo odbywa się według tradycyjnych metod kiszenia i przechowywania. Receptura kiszenia nie zmienia się od wielu lat, dzięki czemu smak i jakość produktu są wyjątkowe. Kapusta jest kiszona tylko z dodatkiem soli, bez nowoczesnych dodatków chemicznych, bez konserwantów, przyspieszaczy fermentacji.
W specjalnej ofercie znajduje się jedyna w swoim rodzaju kapusta kiszona w główce, która została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, oraz zdrowotny sok z buraka kiszonego. Wyroby Państwa Sienkiewiczów regularnie zdobywają nagrody podczas konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo. Gospodarstwo przystąpiło również do inicjatywy Wiosek Tematycznych „Puszczańskie Tradycje” i w ramach swojej oferty organizuje warsztaty szatkowania i kiszenia kapusty oraz pieczenia swojskiego chleba. Gospodarze wykazują w swoim działaniu ogromną staranność w kultywowaniu dawnych tradycji, odtwarzaniu ginących receptur i przekazywaniu ich kolejnym pokoleniom.