Polityka Prywatności

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (zwane dalej: RODO) informujemy, iż:

1) Administratorem Państwa danych osobowych jest Podlaski Szlak Kulinarny (zwana dalej: Podlaski Szlak Kulinarny).

2) Inspektorem ochrony danych w Podlaski Szlak Kulinarny jest Podlaski Szlak Kulinarny.

3) Jakie dane są gromadzone?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez Podlaski Szlak Kulinarny wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją i wyświetlaniem strony. Poza tym adresy IP są wykorzystywane do zbierania ogólnych, statystycznych informacji. Informacje podane w formularzu są wykorzystywane przez Podlaski Szlak Kulinarny do niezbędnych kontaktów z użytkownikami strony oraz dane zawarte w wysyłanej do nas wiadomości e-mail. Na naszej stronie używamy technologii takich jak: pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu ułatwienia korzystania ze strony. Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody.

4) Państwa dane osobowe będą przechowywane przez okres potrzebny do wyświetlenia informacji na stronie, zapamiętania ustawień, zestawieniu statystyk oraz okres trwania zawartej przez Państwa z Podlaski Szlak Kulinarny umowy o świadczenie usług oferowanych przez Podlaski Szlak Kulinarny, w związku z którą Państwa dane osobowe są przetwarzane, a po tym okresie do dnia upływu terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej przez Państwa z Podlaski Szlak Kulinarny umowy o świadczenie usług oferowanych przez Podlaski Szlak Kulinarny. Natomiast Państwa dane osobowe utrwalone w dokumentacji księgowej będą przechowywane przez okres wskazany w obowiązujących przepisach prawa, w tym przepisach podatkowych.

5) Mają Państwo prawo żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora i nie mają wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Państwa zgody przed jej wycofaniem.

6) W jaki sposób chronione są informacje? Formularz wypełniany przez użytkownika realizowany jest za pomocą szyfrowanego protokołu transmisji danych.

7) Państwa dane osobowe, co do zasady nie są przekazywane poza obszar EOG. Podlaski Szlak Kulinarny nie będzie przekazywał Państwa danych osobowych podmiotom trzecim, chyba że będzie tego wymagało wykonanie umowy z Podlaski Szlak Kulinarny. Dane zostaną przekazane w celu i w zakresie koniecznym do prawidłowego i należytego wykonania zawartej przez Państwa z Podlaski Szlak Kulinarny umowy, oraz zostaną Państwo o tym fakcie powiadomieni. Podlaski Szlak Kulinarny może przekazać Państwa dane związane z wyświetlaniem strony do usługi Google Analytics.

8) Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Interreg Polska – Litwa – Podlaski Szlak Kulinarny
Interreg Polska – Litwa

W ramach programu  Interreg Polska – Litwa realizowany jest projekt Cultural routes without borders / Szlaki kulturowe bez granic. Partnerstwo tworzą 4 podmioty: Szkoła w Leipalingis (Litwa) – partner wiodący, PODR w Szepietowie, Gmina Puńsk i Stowarzyszenie Podlaskie Smaki.

Utrwalenie tożsamości lokalnej, kształtowanie rozpoznawalności regionu, przyciąganie turystów, to tylko niektóre z walorów produktów tradycyjnych i regionalnych. Należy dołożyć należytych starań do ich promowania, nie tylko na Litwie, ale i w Polsce – stąd też wynikła idea powołania do życia kulturowego szlaku pogranicza. Powstanie on w oparciu o regionalne, tradycyjne potrawy kulinarne charakterystyczne dla partnerów z Polski i Litwy. Regionalne kulinaria są silnym magnesem dla turystów zainteresowanych potrawami niespotykanymi już w innych częściach Europy. W naszej części ciągle żywe są tradycje kulinarne przekazywane w rodzinach od wielu pokoleń. Zorganizowanie tego typu wspólnej oferty turystycznej zwiększa szansę na promocję i rozwój transgranicznych regionów. Posiadamy niezbędny potencjał kadrowy, doświadczenie oraz oddziaływanie na regiony, aby utworzyć Szlak, zaktywizować jego członków, aby mogli sprawnie funkcjonować, wypromować produkty. Uzgodnione przez 4 partnerów działania przyczynią się do osiągnięcia celów projektu czyli stworzenia transgranicznego szlaku turystycznego opartego o regionalne kulinaria.

Oprócz działań obowiązkowych, zaplanowaliśmy: Forum Kontaktowe (inauguracja), 2 twinningowe (bliźniacze) wystawy i 2 twinningowe szkolenia w obu krajach (seminarium nt. produkcji ekologicznej oraz warsztaty nt. przetwórstwa rolno-spożywczego w mini skali, publikację ilustrującą produkty Szlaku oraz stronę internetową z aplikacją mobilną (promocja, komunikacja, informowanie). Uczestnikami projektu będą producenci, rolnicy, restauratorzy, właściciele obiektów noclegowych, przedsiębiorcy, doradcy, nauczyciele, samorząd  pogranicza polsko-litewskiego – członkowie Szlaku.

Facebook