Ekosmak Wędliny ze Studzieńczyny, Karolina Moniuszko

Nasza niewielka rodzinna masarnia znajduje się w miejscowości Studzieńczyna w gminie Janów. Od kilkunastu lat zajmujemy się wyrobem swojskich wędlin wytwarzanych według rodzinnych przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Wędliny wytwarzamy bez dodatku żadnych konserwantów, innych tzw. „polepszaczy”, nasze wyroby nie są też nastrzykiwane. Gotowe wyroby wędzimy drewnem olchowym przez wiele godzin przez co uzyskują znakomity smak i mogą być przechowywane przez długi czas bez obawy zepsucia. Prędzej się doskonale wysuszą bez utraty smaku niż zzielenieją. Dokładamy wszelkich starań aby nasze wędzonki były jak najlepszej jakości i przypominały dawne smaki. O jakości wyrobów „Ekosmaku” świadczą nagrody i wyróżnienia uzyskane na różnych konkursach. Największą naszą chlubą jest Perła – ogólnopolska nagroda za „Wędzonkę staropolską”, przyznaną przez Krajową Kapitułę Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.

W naszej ofercie znajdą państwo między innymi nagrodzone w ogólnokrajowych konkursach: wędzonkę staropolską, polędwicę suszoną oraz roladę z boczku na ziołach.

Restauracja

OFERTA

  1. Tradycyjne wędliny w bardzo szerokim asortymencie.
  2. Zamówienia na stoły weselne, biesiady i inne imprezy okolicznościowe
  3. Realizacja zamówień indywidualnych – np. kosze podarunkowe.
  Telefon: 506 290 832