Prezentujemy ser Koryciński Swojski z wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec, znajdującej się we wsi Aulakowszczyzna w gminie Korycin. Mało kto w Polsce nie słyszał o najsłynniejszym chyba obok oscypka serze rękodzielniczym – Korycińskim „Swojskim”. Według przekazów rodzinnych produkowany jest nieprzerwanie od czasu Potopu Szwedzkiego. Ser jest wyjątkowo licznie nagradzany: otrzymał „Perłę 2004″ w konkursie „Nasze kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, jest wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych oraz posiada unijny znak Chronione Oznaczenie Geograficzne.
W rodzinnej przydomowej wytwórni Państwa Bielców do pokoleń produkuje się z mleka od własnych krów żywionych na okolicznych łąkach wyjątkowy ser o różnych smakach ziołowych. Ser Koryciński „Swojski” zyskał ogromne uznanie konsumentów stając się kulinarnym hitem w kraju i za granicą.
Ser Koryciński „Swojski” – Agnieszka i Marcin Bielec
![Restauracja Restauracja](http://www.podlaskiszlakkulinarny.pl/wp-content/themes/twentyseventeen/images/r_Restauracja.png)
![Rozrywka Rozrywka](http://www.podlaskiszlakkulinarny.pl/wp-content/themes/twentyseventeen/images/r_Rozrywka.png)
OFERTA
- Sprzedaż dla sklepów, hurtowni i klientów indywidualnych,
- organizacja warsztatów kulinarnych z wyrobu sera.
![](http://www.podlaskiszlakkulinarny.pl/wp-content/themes/twentyseventeen/images/kontakt_tel.png)
![](http://www.podlaskiszlakkulinarny.pl/wp-content/themes/twentyseventeen/images/kontakt_mail.png)