„Dażynka – Nadbużańskie Smaki”

Prowadzona przez Grażynę i Dariusza Putkowskich niewielka masarnia i serowarnia działa przy gospodarstwie rolnym położonym w ROTKACH – małej miejscowości w okolicy Drohiczyna nad Bugiem. Działalność ma charakter rodzinny, nie jest to żadna masowa produkcja.

Produkowane z ogromną pasją i dbałością o jakość wędliny, garmażerka, sery i majonezy wytwarzane są w oparciu o tradycyjne, dawne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Ściśle przestrzeganą zasadą produkcji jest stosowanie tylko naturalnych przypraw, a wędliny wędzone są tradycyjną metodą – drewnem z drzew liściastych (najczęściej olchą).

Sery dojrzewające i twarogowe produkowane z mleka od krów wypasanych na nadbużańskich łąkach posiadają bogatą paletę smaków uzyskaną poprzez dodanie naturalnych przypraw, warzyw, owoców i nasion.

Specjały te nie zawierają sztucznych dodatków tj. konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku.

Produkty wytwarzane przez państwo Putkowskich otrzymały wiele nagród w kulinarnych konkursach na szczeblu regionalnym, wojewódzkim i krajowym.

Miłośników dawnych, zagubionych smaków i zapachów tradycyjnych wędlin oraz zdrowego stylu odżywiania zapraszamy do gospodarstwa Państwa Putkowskich, by przekonać się o jakości i autentyczności domowych wyrobów.

Restauracja

OFERTA

  1. Tradycyjne wędliny i garmażerka w bardzo szerokim asortymencie,
  2. Sery Nadbużańskie wytwarzane domowym sposobem w oparciu o rodzinne przepisy charakterystyczne dla Nadbużańskich terenów południowego Podlasia,
  3. Zamówienia na stoły weselne, biesiady i inne imprezy okolicznościowe,
  4. Realizacja zamówień indywidualnych – np. kosze podarunkowe,
  5. Sprzedaż wysyłkowa.
  Strona www: www.dazynka.pl
  Facebook: https://www.facebook.com/Da%C5%BCynka-Nadbu%C5%BCa%C5%84skie-Smaki-1554952674763577/